Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roger Lindberg Ludvig på väg mot svenskt rekord på 50m fjärilsim.

IDM & World Series - 2 svenska rekord i Berlin

2018-06-15 11:17
Ludvig Nyrén har representerat Sverige på IDM, Internationella Tyska Mästerskapen, som samtidigt var en världscuptävling för parasimmare. Totalt deltog 630 simmare från 54 länder. Ludvig slog två svenska rekord och fick simma två C-finaler.
  • Uppdaterad: 2018-06-15 17:46

Resultat»      Tävlingenssidan»     Ludvigs facebooksida»   Sweden Paraswimming»    

Tävlingen arrangerades i den gigantiska Europa-Sportpark i en 50m-bassäng med 10 banor. För många simmare var det en sista chans att kvala till Europamästerskapen i Dublin i augusti. Tävlingen gick med försök och finaler. Arrangörerna använde 1000-poängsystemet så att alla klasser kunde tävla mot varandra. Tyvärr hade man modifierat det vedertagna systemet, där 1000 poäng motsvarade världsrekordet i resp. klass.  Här behövde man i vissa klasser simma långt under världsrekordet för att få 1000 poäng, vilket gjorde det svårt att nå finaler om man simmade i dessa klasser.  Resultatlistor upprättades efter försöken även klassvis. 

Två svenska rekord
Ludvig har haft en tids knäproblem, vilket naturligtvis givit en sämre träningsbakgrund än planerat. Trots detta gjorde han en rad bra resultat. Både på 50 och 100m fjäril kom han till C-final, där han på båda loppen var ungefär två tiondels sekunder snabbare än i försöken. På 50m räckte tiden 28,56 sekunder till nytt svenskt rekord i klassen S10. Finaltiden 1.02,58 på 100m var endast en dryg halvsekund över svenska rekordet. I den klassvisa resultatlistan från försökstävlingarna blev Ludvig tvåa i klassen S10 på båda fjärilsimsdistanserna, vilket lovar gott inför EM i augusti.

Ludvig slog svenskt rekord även på 200m medley med tiden 2.32,55 i klassen SM10. Nöjd var han också med sina lopp på 50m och 100m frisim, de låg endast lite över hans svenska rekord där. Det enda tid som förklarliga inte var på topp var den på 800m frisim, kondition är som bekant en färskvara.

Närmast på programmet står SM/JSM i Landskrona 4-8 juli, dit han får sällskap av klubbkompisarna Petra Johansson, Ivo Kuijpers och Tobias Klasson.

Skribent: GF
Epost: This is a mailto link


HÄR» kan du bli  medlem
Höstens kurser nu öppna för anmälan: 
Simlinjen=
Simskola
&Teknikskola» 
 
 

VuxenCrawlkurs» 
Bara nya anmäler sig på Kansliet till Vattenpolo»
             och Vattengympa»
Boka köplats om fullt!

Säffle SS´Sponsorer


 Vi trycker din skylt»

ICA Kvantum
http://www.askas.se/
ICAnara

tandlakarteammatslonn.se

http://www.swedbank.se

http://www.moelven.com/se/

http://www.volvobuses.com/bus/sweden/sv-se/Pages/home_new.aspx

http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=77107


Spela BINGO här»
Simfôlk väljer eon.se/vattenenergi
ett erbjudande»  till klubben»

 susnet statistik

Besökare denna vecka

sedan 2004

Postadress:
Säffle SS - Simidrott
Brosäter Ekåsen
66192 Säffle

Kontakt:
Tel: 070-2213441
E-post: This is a mailto link

Se all info