Hoppa till sidans innehåll
Foto: VF 1998 Lennart Fernqvist Gundula med några av de 500 simlinjebarnen i Karlstad.

F.d. Simlinjeansvarig minns

17 AUG 2019 11:15
Gundula tackar för åren med alla positiva simlinjebarn, ledare, föräldrar och badpersonal i Säffle, Grums, Karlstad och Vålberg.
  • Uppdaterad: 17 AUG 2019 11:15

Jag har haft förmånen att få följa Simlinjens framväxt genom åren. Inspirerade av Alm & Buhres klassiska lilla bok ”simma” startade jag tillsammans med en annan förälder, Ingegerd Welin Fogelberg, en glädjefylld simskola i 80-talets Säffle. Snabbt växte den till nästan 100 barn och ett stort antal föräldrar. 

Sedan rullade det på. Efter besök i några Skåneklubbar (hemsidor fanns ej) nivågrupperade vi verksamheten med stora färggranna klistermärken/simsätt som belöning. Nästa steg var att koppla ihop Svenska Simförbundets simmärken med olika nivåer. I det läget beskyllde skåningarna Västerås SS och Simförbundet för att ha ”knyckt” deras idé.

Själv hade jag, när mina barn flyttat hemifrån, blivit tränare i Grums SS och startat simskola där. När så Karlstads söndagssim behövde moderniseras övertalades jag att hålla i det. Då hade Simförbundet lanserat Simlinjen med sina simmärken som inlärningsstege och uppmuntran. Västerås SS visade mig generöst på plats hur de skötte Simlinjens organisation. Med goda råd också från Örebro SA fick jag en fin start med Simlinjeverksamheten i Karlstad. Deltagarantalet växte från ca 200 till drygt 500 på de sex år jag basade för den där. Det blev ett år i den nystartade Simklubben Solsta i Vålberg också. Tillsammans med en simmarförälder från Karlstad startade jag upp deras Simlinjeverksamhet, ledare hittade vi via dator (nu fanns internet) och telefon.

Nu på äldre dagar har jag återvänt till Säffle SS, huvudsakligen som tränare till för ett par år sedan och som hemsidesansvarig. Vid sidan om detta har jag ”hoppat in” som simlinjeansvarig i två perioder. Med ålderns rätt tackar jag nu för mig i Simlinjen och nöjer mig med skrivandet.

Stort tack till alla de positiva barn, ledare, föräldrar och badpersonal, som främjat simningen och berikat mitt liv.  Min förhoppning är att Säffle SS med nya simhallen kommer att leva  upp till f.d. förbundskaptenen och värmlänningen Thomas Janssons råd» på årsmötet 2005 ”Låt Simlinjen växa till 200-300 barn”.

Skribent: Gundula Forsaeus
Epost: This is a mailto link


HÄR» kan du bli  medlem och boka plats
/anmäla dig till våra aktiviteter  
VÅREN 2020
LÄGESRAPPORT sep
.
- Vi planerar kunna öppna för anmälan till våren 2020 någon gång i nov.
- Just nu håller vi på att boka/förhandla tider och banor i nya simhallen.
- Sedan ska finnas ledare innan vi kan lägga in aktiviteter här och öppna för anmälan
- Tidigare ledare och nya ledare för alla typer av aktiviteter är hjärtligt välkomna! 
  
Var med från starten!
Välkommen!

Hösten 2019: INGEN  Simlinje/simskola, Vattengympa, Vuxensimskola, Vuxencrawlkurs, Vattenpolo »
  

Säffle SS´Sponsorer
Bli SPONSOR - teckna avtal»
http://www.askas.se/


Spela BINGO här»
Simfôlk väljer eon.se/vattenenergi
ett erbjudande»  till klubben»

 susnet statistik

Besökare denna vecka

sedan 2004

Postadress:
Säffle SS - Simidrott
Noltorps Gård
66191 Säffle

Kontakt:
Tel: 0702213441
E-post: This is a mailto link

Se all info