Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsgruppernas riktlinjer


Riktlinjer för SSS tävlingsgrupper                        
                                                                                  
 Grupper                                                               
 
Vår målsättning är att göra goda prestationer på ungdomstävlingar och mästerskap. Vi kommer därför ställa vissa krav på simmarna i de olika grupperna. En ny simmare hänvisas till en Simlinjegrupp (förutsatt att det där finns minst en Teknigrupp) för att slussas vidare efterhand. Vi satsar på deltagande vid SM, JSM, SUM-SIM, SIMIAD DM, JDM och vissa mål-sättningstävlingar. Tränaren meddelar vilka det är. Om du vill se vår tävlingsplanering så hittar du den på hemsidan www.saffless.se under Tävlingssim.
Simkommittén gör uppflyttningar inför varje säsong. Justeringar görs endast undantagsvis under säsongen. Simkommittén förbehåller sig rätten att skapa individuella lösningar för simmare under en övergångsperiod mellan två grupper eller av speciella skäl.
 
Men utan föräldrar stannar sällskapet. För att SSS ska kunna fostra simmare krävs att vi hjälps åt. Kontakta någon i styrelsen (se Föreningsinfo/styrelse) och anmäl ditt intresse!
                

A - MÄSTERSKAPS-gruppen

 

 I  Mästerskapsgruppen tränar för att delta på mästerskap. Mästerskap är SM, JSM, DM, JDM och Sum-Sim. Du skall vara minst JDM-kvalad och ha utvecklat den medvetenhet som krävs för att simma mästerskapstävlingar. För att komma med i denna grupp måste du ha träningsvilja samt träningserfarenhet.

Träning 6-8 pass / vecka. Land/styrketräning. Ett minst veckolångt långbaneläger per/år.
 
B – SUM-SIM-gruppen

Träningen i gruppen är tävlingsinriktad med fortsatt teknik- och en ökad konditionsträning. För att komma med i denna grupp måste du ha träningsvilja samt träningserfarenhet. Din simteknik eller dina simsätt måste vara godkända för tävling. Du ska också ha klarat pokal3 på Utmanartävlingen (se Utmanarbevis)
Du kommer att ha sex träningstillfällen på upp till 2h per vecka, där du måste delta vid minst fem av dem. Nu tillkommer också landträning. Simmarna är i åldern 11-16 år som tränar, tävlar och åker på  ett veckolångt läger. Varje år siktar vi mot SUM-SIM. Skoj och allvar blandas för att bygga en god klubbanda. Strävan är att kvalificera sig till Mästerskaps-gruppen.
 

C - SIMIADEN-gruppen

 
Träningen i gruppen är tävlingsinriktad med fortsatt teknik- och konditions- träning. Du måste kunna alla fyra simsätten. Det visar du innan du börjar genom att kunna simma 100 meter medley d.v.s. klara Teknikskolans guldplakett. I 100 meter medley sätts alla fyra simsätten ihop genom att man simmar 25 meter av vardera i ett sträck. Du ska också ha klarat minst pokal1 på Utmanartävlingen (se Utmanarbevis)
Du kommer att ha fyra träningstillfällen på 1–1,5h per vecka, där du måste delta vid minst tre av dem. Simmare är i åldern 9-13 år. Vi har mest skoj men lägger grunden för en effektiv simträning. Vi tävlar mest i distriktet/angränsande d./ och förbereder oss på det sättet för de lite större tävlingarna som till exempel Simiaden och ev. Sum-Sim region. Vi åker på ett 4-dagarsläger läger/år för att träna och lära känna varandra bättre.
 

D – UTMANAR-gruppen

4

I Utmanargruppen  ska du lära dig att simma de fyra simsätten: crawl, bröstsim, ryggsim och fjäril genom att träna mot Teknikskoleplaketterna samt lära dig hur man simtränar och hur man tävlar.

För att få deltaga i D –Utmanargruppen  ska du klara 25 m av 3 simsätt  kunna simma 100 m. Detta kan du  lära dig i Simlinjens Teknikskolegrupper. Du måste också ha deltagit på Utmanartävlingar.

Du kommer att ha tre träningstillfällen per vecka där du måste delta vid minst två av dessa. Varje träningstillfälle är en timme, det betyder att man tränar 120-180 minuter/vecka. 
Simmarna är i åldern 7-11 år. Vi har mest skoj men lägger grunden för en effektiv simträning. Vi tävlar mest i distriktet/angränsande d./ och förbereder oss på det sättet för de lite större tävlingarna som till exempel Simiaden. Vi åker på ett minst veckoslutsläger för att träna och lära känna varandra.

 

Övrigt

Är du intresserad av att börja träna tillsammans med oss i Teknikskolegrupperna ?  Hör av dig till This is a mailto link

okt.2004
rev. senast sep-09

Uppdaterad: 21 MAJ 2017 20:59 Skribent: GF

HÄR»  kan du bli  medlem och boka plats på våra aktiviteter.
Minisim  Simskola Simschema»
       This is a mailto link
Tekniksim
 
      This is a mailto link
Vattengympa 
Parasim 
      
This is a mailto link
Masters

           Välkommen!
 
  För mer info klicka på
logo   
 
Klubbklädessidan» 

Handlar du på   stadiumSvart.png kan både du och Säffle Simsällskap få bonus eller brukar du köpa t.ex. bingolotter? Tack för att du då väljer att stötta Säffle Simsällskap - det är gratis! Läs hur du gör»

Köp BINGOLOTTER digitalt här ovan

Säffle SS´Sponsorer
Bli SPONSOR -
kontakta This is a mailto link
10 sponsorer förlorades pga att de ej fick exponeras i nya simhallen, vilket utlovats!

Spela BINGO här»

Susnet »

Besökare idag: 

Besökare sedan 2004:

Postadress:
Säffle SS - Simidrott
Brosäter Ekåsen
66192 Säffle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info