Hoppa till sidans innehåll

Vad är lilla Simlinjen? Nivåernas märken/märkeskrav


  från Lek och Vattenvana till de Fyra Simsätten       

            

 Säffle SS skall genom MINIsim, SIM- & TEKNIKskola aktivt bedriva en barnverksamhet som främjar simkunnighet och skapar ett intresse för simning som idrott. Alla skall känna sig välkomna och ges möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Det skall vara roligt att lära sig simma och tävla i  SSS

Svenska Simförbundet», SSF, har sedan 1993 arbetat utifrån barn- och ungdomsprogrammet En Svensk Simlinje. Programmet har reviderats fortlöpande och utmynnade 2014 i en plan för "Simlinjen - simma hela livet" Simlinjeboken»   Lilla Simlinjen är således en del i hela Simlinjen.

Alla barn kan lära sig de fyra simsätten, men olika barn lär sig olika fort. Därför finns det olika grupper för barn som kommit olika långt. Räkna med att barnen finns i en grupp mera än en termin. Efter varje termin kommer instruktörerna att ge en rekommendation om grupptillhörighet kommande termin.

Provtagning av märken kommer att ordnas av instruktören, när han/hon ser att gruppen kan klara det - inte när enstaka barn klarat en sak första gången. Ofta märker barnen inte ens att provtagning är pågår, instruktören talar om det, när det är avklarat. Märkena är ett synligt kvitto på att barnet utvecklas. Vår målsättning omfattar dock mycket mera, vilket  framgår av "Information till förälder på bassängkanten»" på ett lättsamt sätt.  En grundligare  information ges genom SSFs  utvecklingsstadier.

  

MINISIM

SIMSKOLA

SIMSKOLAN är upplagd i nivåer där barnen genomför olika moment innan man går vidare till nästa nivå. Nivåerna och delmomenten är direkt kopplade till innehållet i Svenska Simförbundets olika simkunnighetsmärken.

        

 Baddaren»          Bläckfisken»       Pingvinen»      Fisken»             Hajen»    

 Mer info om Utvecklingsstadium 2

TEKNIKSKOLAN

I Teknikskolan vidareutvecklas grunderna i de fyra simsätten. Målet är att få en god, grundläggande teknik. Barnen får lära sig vändningar och starter i de olika simsätten.  För att uppmuntra teknikutvecklingen finns teknikplaketter i brons, silver och guld, vilka bygger på olika teknikfärdigheter i de olika simsätten.

 

teknikplakett_brons    

 Teknikplaketterna»     Protokoll       Bronsplakett»         Silverplakett»       Guldplakett»    

Mer info om Utvecklingsstadium 3  och gärna även Utvecklingsstadium 4

 

TÄVLING 

 Utmanaren är en intern nybörjarvänlig tävling, där alla är vinnare! Man

tävlar först på 25 m av varje simsätt
-  man får starta som man själv vill  
-  och simma som man kan   
-  lär sig tävla mot sig själv 
-  där alla får diplom            
-  Inbjudan delas ut i Teknik och Hajen, men alla, som kan simma 25m är välkomna! Se även Utmanarboxen på startsidan ca 3 veckor före tävlingen
- alla grupper, utom Teknik, har även ordinarie träning på Utmanarsöndagar, man väljer själv eller deltar i båda, Teknik deltar i Utmanaren.

Utmanaren är ett sätt att träna sig på att tävla liksom föräldern är välkommen att träna på att vara funktionär.

Mer info om  Utmanaren»

 

Uppdaterad: 04 AUG 2017 11:50 Skribent: GF

Postadress:
Säffle SS - Simidrott
Noltorps Gård
66191 Säffle

Kontakt:
Tel: 0702213441
E-post: This is a mailto link

Se all info