Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tomas Locken AB-gruppens ambitiösa deltagare. På trampolinen sitter Linnéa, Ebba och Daniel, på kanten Erik och Ida och på golvet Tilde.

KM-Test gav 5 klubbrekord

13 DEC 2020 11:52
Normala tider skulle KM & Utm. med Familjelagkapp och lucia på isflak arrangerats så här års. Pga pandemin fick ABC simmarna istället testa formen på träningstid. Naturligtvis fick träningskompisarna från Åmåls SS delta. Hela 5 klubbrekord slogs.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2020 11:52

I TempusOpen har tävlingen fått namnet Säffles decemberrace

Resultat»      ÅSS»      SSF covid-race»    Klubbrekord (50m)»      

För att motivera simmarungdomar under covid-pandemin, har Svenska Simförbundet gjort lättnader i regelboken för s.k. sanktionerade tävlingar. Det innebär i praktiken att man kan anordna tävlingslopp, där tiderna registreras i simdatabasen Tempus, precis som vid en vanlig tävling.  Sådana lopp kan man arrangera under ordinarie träningstid med strikta corona-anpassningar.  Endast 2 simmare får starta samtidigt med minst en banas mellanrum. Träningstiden räckte  i AB till max 2 lopp/simmare. Inga åskådare fick komma in.


  Tilde och Ebba i starten på 100m frisimFoto: Tomas Locken

 Klubbrekord
 
Klubben började registrera klubbrekord på lång bana i januari i år. Då det varit få tävlingar under året med få starter/simmare, bäddar det för byte av klubbrekordinnehavare, när en tävling väl äger rum. Så blev det också denna gång. Fem klubbrekord förbättrades och fick nya innehavare. 

Daniel Lithner och Erik Mulikov såg till att Ludvig Nyrén fick se sig utraderad från listan. Daniel blev ny rekordinehavare på 100m frisim med tiden 58,11 och Erik på 100m fjärilsim med tiden 1.02,21. Han persade också på 50m frisim.

Linnéa Bruce Holms rekord på 50 och 100m ryggsim slogs med stor marginal av Ida Lithner. De lyder nu på 32,86 resp. 1.09,63. Linnéa siktade på denna dag istället in sig på 200m medley och sänkte där rekordet med hela 7 sekunder till tiden 2.38,03.

 Tilde Halldan och Ebba Locken hade valt att starta på 100m frisim. Tilde gick i mål strax över sitt eget gällande rekord på 1.03,08 medan Ebba knappade in en sekund på Tildes försprång. Förhoppningsvist håller  tjejerna ut och får simma den mästerskapslagkapp de hade kvalat in till i somras, men som ställdes in. 

  
  C-gruppens duktiga deltagare: Mohammad, Robert, Lukas, Anna, Siri och Lavinia.  Foto Malin Borén

Idel långbanepers
 I C-gruppen simmas det för att för få kvitto på att träning lönar sig dvs. förbättra sina tider. Det gjorde samtliga deltagare med besked. På 18 lopp blev det 18 långbanepers, precis som det bör bli för unga simmare med långt mellan tävlingstillfällena på lång bana.

Siri Anderberg och Lavinia Thörner kom för första gången under 40 sekunder på 50m frisim.  De var också de enda i gruppen som vågade sig på 50m fjärilsim och klarade det galant. Mohammad Abo Kersh och Anna Kihlberg gjorde sin första sanktionerade tävling. Då registreras simmaren i Tempus. Mohammad har tränat i C-gruppen denna terminen och Anna endast en kortare tid.  Av tiderna att döma har de snabbt anpassat sig till gruppen. Anna är en fena på bröstsim och Mohammad på frisim just nu.  Även Robert Mulikov gillar frisim bäst. Lukas Andersson hade en gång ryggsim som bästa gren, nu tycks det vara bröstsim.  Det visar vikten av att träna alla simsätt på denna nivå.   


 ÅSS Hawk, Hilda, Vilma och Thea slog personliga rekord i alla 8 lopp de startade i. Foto: Tomas Locken
 


  Vilma och Hilda startar på 100m bröstsim. Foto: Tomas Locken

I dagsläget tränar simmarna vidare med ett kortare juluppehåll. Starten för övriga aktiviteter, Simskolan/Simlinjen och Vattengympa har skjutits fram i tiden, likaså Crawlkurs och Masters, som kan anordnas om intresse finns. Aktuella datum kommer att finnas på hemsidan saffless.se så snart smittoläget tillåter och startdatum beslutats.

 

Skribent: GF
Epost: This is a mailto link

HÄR»  kan du bli  medlem och boka plats på våra aktiviteter

Träningstider»
¤ ABC»
¤ Teknik brons» 
¤ Parasim» kontakt»


Start vår-21 framflyttad t.v.
¤ Vattengympa»  stängd
¤ Crawlkurs»  stängd   
¤ Simlinjen»   stängd


  För mer info klicka på
logo   
 
Klubbklädessidan» 

Säffle SS´Sponsorer
Bli SPONSOR - teckna avtal»
Stöd SSS när du spelar hos Svenska Spel. Då bidrar du till att SSS får en slant. Tack!
 
http://www.askas.se/


Spela BINGO här»

Susnet »

Besökare denna vecka: 

Besökare sedan 2004:

Postadress:
Säffle SS - Simidrott
Brosäter Ekåsen
66192 Säffle

Kontakt:
Tel: 0725408917
E-post: This is a mailto link

Se all info