Hoppa till sidans innehåll
Foto: Myrén-Westlind

KM & Utmanaren42 gav klubb- och åldersrekord

20 DEC 2014 18:42
KM & Utmanaren 42 med familjelagkapp och Luciafirande har arrangerats av Säffle SS. Ca 50 deltagare fanns på plats. Inte mindre än 8 klubbmästare korades, 4 Utmanarpokaler delades ut samt 1 klubb- och 1åldersrekord slogs. STORT TACK till all
  • Skapad: 20 DEC 2014 18:42

STORT TACK till alla som var delaktiga i arrangemanget.

Resultat»           ST141223s19»

141214 Plakettfördelning KM

141214 Klubbmästarna 2014  Främst DanielL JonathanA, Bakre r  AntonK, IvoK, PetraJ, FranB,JuliaM, IdaL GF b

 

Rekordslakt

Klubbmästerskapen startar med 50m frisim, tvärtemot vad som är vanligt på tävlingarna. Det var ett önskemål från simmarna för ett antal år sedan att få simma 50m frisim utvilad i en så prestigefylld tävling som ett KM  kan vara. Sällan är det så många som slår ett personligt rekord på 50m frisim som i just denna tävling. Faktum är att flertalet i även i år gick i mål på en ny personbästa tid.      

   

Klicka på bilderna för större

I damklassen  (13-39 år) imponerade Petra Johansson stort med fina tiden  27,75s, två sekunder före lillasyster Therese och tre sekunder före Julia Mulikova som båda förbättrade sina rekord, liksom Caroline Andersson och Madeleine Olsson i samma heat. Bröstsimsmästare blev Julia med Madeleine på silverplats. Petra blev totalt fyrfaldig klubbmästare och är snubblande nära Julia Nilssons klubbrekord på 50m fri- och fjärilsim. Nu slog hon Maja Palmqvists drygt ett år gamla klubbrekord på 50m ryggsim.     

 

 

 I herrklassen (13-39 år)var Ivo Kuijpers igång igen efter en skada och kom för första gången under 26 sekunder. Han drog med sig övriga herrar i heatet Anton Klasson, Ludvig Nyrén, Daniel Lithner och Tobias Klasson, som alla kunde notera personliga rekord. Exakt samma placeringar blev det på 50m fjärilsim.  Daniel blev klubbmästare i bröstsim,  Anton var snabbast på ryggsim och medley. På 50m ryggsim överraskade han med sitt första åldersrekord (14-16år)  


   

 

I de yngre klasserna (pojkar/flickor 12 år o.y.) kom de personliga rekorden något glesare beroende på att många deltagit och ”persat” i Wasasimmet i Filipstad föregående helg. Flickklassen dominerades helt av Ida Lithner, som tog samtliga fem titlar. Helt obemärkt slog hon på Wasasimmet sitt första åldersrekord föregående helg. Det var Julia Nilssons nästan tioåriga ryggsimsrekord på 50m för 11år o.y. som raderades ut från klubbrekordtavlan. Fyrfaldiga silvermedaljören Louise Olsson gav Ida en mycket spännande fight på bröstsimmet.  Tre bronsplatser togs av Linnéa Bruce-Holm, den fjärde, ryggsimmet, gick till Tilde Halldan. Linnéa fick silver på denna distans.

 I pojkklassen blev Jonathan Andersson femfaldig klubbmästare. Jacob Edberg belade andraplatserna utom på 25m fjärilsim, där ”ständige” bronsmedaljören Erik Mulikov lyckades tränga sig emellan.

Masters (40år o.ä.) är ett självklart inslag i KM. Det blev till sist tre startande i denna mixedklass. Frans Boom blev klubbmästare och Conny Groot fick silverplatsen. Trevligt var att Göran Westerlind, som en gång tävlingssimmat i Sifhälla simsektion, helt oförberedd ställde upp i Masters. Han var på plats för att simma familjelagkappen med sina barnbarn.

 

141214 Pokaltagarna Utm42  GF b ph

Utmanaren 
I Utmanaren 42 klarade Jacob Edberg och Louise Olsson den sista  pokalen, pokal 3, Linnéa Bruce-Holm kunde glädja sig åt pokal 2 och Mirna Louati var mycket nöjd över att ha klarat pokal 1.  De tio Simlinjedeltagarna lät sig inspireras av klubbens snabbaste simmare och tog tillsammans 10 märken till sina Utmanarbevis.  Filippa Blixt överraskade med fyra märken och Sara Arian med tre.

 

  

Tradition
Familjelagkappen är en uppskattad programpunkt av alla utom möjligen de tävlande föräldrarna. Nio lag kom till start. Segrande familjen Johansson fick motstånd av familjen Olsson.  Familjen Mulikov tog tredjeplatsen. Fam. Westerlind gladde med en överraskande start , fler familjer välkomnas!

Ett stämningsfullt luciatåg med lucians, Nora Myréns, åktur på isflak i fackelsken avslutade det traditionella Klubbmästerskapet. En eloge till alla simmare som ställde upp i luciatåget, en extra eloge till Petra Johansson, som framgångsrikt lett sångövningarna inför denna förevisning. Till traditionen hör också att samtliga tränare kallas till prispallen och får en liten julklapp som tack för de många timmarna på bassängkanten. Till traditionen hör också att samtliga tränare kallas till prispallen och får en liten julklapp som tack för de många timmarna på bassängkanten

       

  

En traditionell och inofficiell programpunkt utspelas när publiken lämnat simhallen. Bad och hopp i luciakläderna är kanske det mest uppskattade inslaget för deltagarna i luciatåget.

 


Skribent: GF


HÄR»  kan du bli  medlem och boka plats
/anmäla dig till våra aktiviteter (se menyn)
¤ ABCD»       tränar»
¤ Masters»  avslutat 19/4
¤ Vattengympa»  inställd t.v.
¤ Simlinjen»  pausad 13/3»
  
återstart 5/5 »
  
Klicka logoKlubbklädessidan» 

Säffle SS´Sponsorer
Bli SPONSOR - teckna avtal»
Stöd SSS när du spelar hos Svenska Spel. Då bidrar du till att SSS får en slant. Tack!
 
http://www.askas.se/


Spela BINGO här»

 https://susnet.nu/       

Besökare totalt:

Besökare denna vecka:

Besökare online:

Postadress:
Säffle SS - Simidrott
Noltorps Gård
66191 Säffle

Kontakt:
Tel: 0702213441
E-post: This is a mailto link

Se all info