Hoppa till sidans innehåll
Foto: GF Klubbmästarna 2017: Erik Mulikov, Ida Lithner, Ivo Kuijpers, Carl Rogne, Petra Johansson, Mikael Öster, Linnéa Bruce-Holm och Ebba Locken.

KM & Utm.54 - en fartfylld tävling

19 DEC 2017 21:35
KM & Utmanaren54 med familjelagkapp och Luciafirande har arrangerats av Säffle SS. Drygt 70 deltagare fanns på plats. 8 klubbmästare korades, 7 Utmanarpokaler delades ut samt 8 lag ställde upp i trevliga Familjelagkappen. Luciatåg avslutade kvällen.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2018 15:23

  Resultat»    Försättsblad med info»                                         Samtliga foto: GF

 Rekordslakt
Klubbmästerskapen startade med 50m frisim, tvärtemot vad som är vanligt. Det var ett önskemål från simmarna för ett antal år sedan att få simma 50m frisim utvilad i en så prestigefylld tävling som endast ett KM kan vara. Sällan är det så många som slår ett personligt rekord på 50m frisim som  justpå denna tävling. Faktum är att inte mindre än 67% av säfflesimmarna som startade på 50m frisim slog sina personliga rekord.
 

Herrklassen (13-29år)
Det var längesedan klubben kunde visa upp fem så snabba simmare i herrklassen.  De bjöd publiken på tävlingens jämnaste och snabbaste lopp nämligen det på 50m frisim, där klubbmästaren Ivo Kuijpers fick tiden 25,59s ,  Carl Rogne, just hemkommen från studierna i USA, 25,74 och Daniel Lithner 25,98. Även Ludvig Nyrén och Tobias Klasson gjorde flera mycket  bra tider. Deras inbördes placeringar upprepades på fjärilsimmet. Ivo var vassast på 50m ryggsim medan Carl kom tillbaka och segrade på bröstsim och medley. Daniel, Tobias och Ludvig delade på bronsplaketterna.

Damklassen (13-29 år)
hade få deltagare i år. Petra Johansson tog klart hem segern på fjärilen. Det var däremot rikt tufft på frisim och ryggsim, där Ida Lithner kom aningen före. Ida var endast 6/100 sekund från klubbens åldersrekord. Här simmade  också Julia Blennrot i mål på en tredjeplats på bra tider. Petra återkom och tog hem både bröstsimmet och medleyn.

Masters (30år o.ä. mixed)
överraskade publiken med oväntade deltagare. Klubbens ordförande Mikael Öster kämpade hårt mot vattenpolons Khalid Tarfi, men hade fördel i vändningen och blev klubbmästare. På bronsplats gjorde Gordon Holm en stark insats och visade att inte bara tävlingssimmare kan delta.

Pojkar (12år oy)
Tolvåringarna Erik Mulikov och Adam Feki svarade mycket spännande dueller på frisim och fjärilsim. Loppen resulterade i några fina personliga rekord. Det var dock Erik som kom först i mål. Han kan titulera sig  femfaldig klubbmästare,  Adam tog lika många silver. Bronsplatsen togs  på fri-, rygg- och bröstsim av 9-årige Linus Locken medan fjärilbronset överraskande gick till 10-årige Erik Westlindh

Flickklassen (12år oy) var ett riktigt getingbo med fem flickor, som alla ville vara först i mål. Dessutom deltog en snabbsimmande klubbmedlem Miranda Wahlstedt, som hjälpte till att få upp farten. Hon tävlar dock för Karlstad, och fick därför inte delta i jakten på titlarna. På 50m frisim gick Miranda först i mål, tätt följd av Ebba Locken, Tilde Halldan, Amanda Orban och Linnéa Bruce-Holm. Det var första men säkerligen inte  sista.gången Ebba blev klubbmästare.  Efter det inledande frisimmet tog Linnéa täten och blev fyrfaldig klubbmästare. Ebba, Tilde och Amanda delade på brons och silverplatserna


 
Pokaltagarna Sofie och Hanna pokal 2 båda SSS, fThea, Vile, Robin och Emelie från ÅSS

7 utmanarpokaler
Utmanartävlingen_54 fanns  med i programmet även om 100m sträckorna inte rymdes i grenordningen, undantag 100m medley. Att klubbens snabbaste simmare inspirerade till bra prestationer skvallrar utdelningen av ca 90 guld-, silver- och bronsmärken och 7 pokaler om. Varje märke och pokal innebär ett personligt rekord. Säffles Hanna Widing och Sofie Leander klarade båda pokal 2. Av Åmåls bortåt 20 deltagare tog Vile Ericsson och Hayk Hakabyan pokal 1 samt Robin Lundahl, Thea Ericsson och Emelie Backman pokal2

 

Familjelagkappen är en uppskattad programpunkt av alla utom möjligen de tävlande föräldrarna. Åttalag kom till start.  I år segrade Familjen Lithner, efter en spurtuppgörelse med Familjerna Mulikov och Locken

 

   

Tränarna Ronny, Tomas, Katrin Therese och Janne tackades av Mikael Öster
Saknas på bild : Nils Liedberg

Ett stämningsfullt luciatåg med lucians, Ida Lithner, åktur på isflak i fackelsken avslutade det traditionella Klubbmästerskapet. En eloge till alla simmare som ställde upp i luciatåget, en extra eloge till Petra Johansson, som ansvarat för denna programpunkt.

 
  Till traditionen hör att bada i lussekläder efter att publiken gått hem.

Skribent: GF
Epost: This is a mailto link


HÄR»  kan du bli  medlem och boka plats
/anmäla dig till våra aktiviteter (se menyn)
¤ ABCD»       tränar»
¤ Masters»  avslutat 19/4
¤ Vattengympa»  inställd t.v.
¤ Simlinjen»  pausad 13/3»
  
återstart 5/5 »
  
Klicka logoKlubbklädessidan» 

Säffle SS´Sponsorer
Bli SPONSOR - teckna avtal»
Stöd SSS när du spelar hos Svenska Spel. Då bidrar du till att SSS får en slant. Tack!
 
http://www.askas.se/


Spela BINGO här»

 https://susnet.nu/       

Besökare totalt:

Besökare denna vecka:

Besökare online:

Postadress:
Säffle SS - Simidrott
Noltorps Gård
66191 Säffle

Kontakt:
Tel: 0702213441
E-post: This is a mailto link

Se all info