Hoppa till sidans innehåll

SM/JSM, para-SM - 4 guld och svenska rekord

30 JUN 2017 22:06
Svenska Mästerskapen i 50 sporter avgjordes i år under SM-veckan i Borås. Till sim-SM/JSM och para-SM hade 560 simmare från 80 klubbar kvalificerat sig. Säffle SS´ representanter Petra Johansson, Ivo Kuijpers, Carl Rogne och Tobias Klasson gjorde en
  • Uppdaterad: 21 SEP 2017 12:02

 mycket bra tävling. Tobias tog fem medaljer i para-SM och slog flera svenska rekord. Petra tog en femteplats i JSM och en finalplats i SM.

  startlista & resultat»    SM-veckan alla idrotter»    SM-veckan i simning»   Mästerskapssidan»   SVT(finaler)»     Superlive(försök 49 SEK  
 
 Ludvig avstår pga ryggproblem»   Para-SM 2016»        ST170706d2s17»

Säffle Simsällskap på Facebook»     Petra rapporterade med fler bilder

 VF170703del2sid33»   och  VF170701del2sid42     

Simningen var förlagd Alidebergsbadets 50m-bassäng. Junior SM simmades i direktfinaler på förmiddagarna samtidigt med försöken på senior SM. Simmare med de 16 bästa tiderna gick till SM-final på eftermiddagspassen. 800 och 1500m simmades dock i direktfinal.
För första gången någonsin inkluderades även ett utvalt antal grenar inom parasimning.På 50 m och 100 m simmade parasimmarna både försök och final. I paraidrott är deltagarna uppdelade i klasser. I para-SM tävlade dock simmarna mot varandra oberoende av klass med ett speciellt poängsystem. I försöken simmade parasimmarna med övriga deltagare. De åtta parasimmare, som hade högst poäng, gick vidare till en separat parafinal, där simmaren med högst poäng segrade.


Dubbelt värmländskt på 100 meter frisim i para-SM.  Svensk mästare och guldmedaljör Tobias Klasson, Säffle SS, silvret gick till Jesper Andersson, Deje SS och bronset till Sebastian Karlsson, Karlskrona SS.  Foto: Petra Johansson


 Pristagarna på 100m frisim i para-SM i närbild     Foto: Petra Johansson

4 SM-guld
Tobias Klasson fick ett genombrott i detta historiska para-SM. Med fyra SM-guld väckte han simmarsveriges uppmärksamhet. Han startade lugnt i försöken på 100m frisim med en tid som överdet personliga rekordet, vilket dock räckte till finalplats. Sedvanlig finalstämning och stor publik fick honom att använda sina krafter i betydligt högre grad i finalen. Där simmade han 2,5 sekunder snabbare segrade och slog svenskt rekord i parasimklassen S14. Det blev guld och svenskt rekord också på 50 och 100m ryggsim samt 50m frisim. I samtliga lopp lyckades han simma snabbast i finalen!  Han hade även högst poängtal och fick alltså totalt 4 SM-guld. Bra jobbat! Tobias finalsimmade även 50m fjärilsim och 100m bröstsim. På bröstsimmet gladde han med en bronsmedalj.

Carl Rogne hade kvalificerat sig till SM på 100 och 200m fjärilsim samt 400m frisim. Bäst lyckades han på 200m fjärilsim, där han avanceradefrån plats 33 i startlistan till plats 19 i resultatlistan, endast 1,5 sekunder från finalplats.  Ivo Kuijpers debuterade i SM/JSM på 400 och 800m frisim. Han hade kämpat in i det sista för att klara kvaltider och kan känna sig nöjd med sina debutlopp. Petra Johansson startade på 100 och 200m fjärilsim. Hon satsade hårt på den längre distansen.  Det resulterade i ett personligt rekord, en fin femteplats i JSM och en B-finalplats i SM.

  
  Tobias Klasson i direktsänd segerintervju i SVT.      Foto: Carl Rogne       

 
                                                                      Foto: Nils Liedberg         

Nu följer ett välbehövligt träningsuppehåll för dessa simmare och deras tränare Nils Liedberg och Jan Lundmark 

 

 

Skribent: GF
Epost: This is a mailto link


HÄR»  kan du bli  medlem och boka plats
/anmäla dig till våra aktiviteter (se menyn)
ÖPPET för BOKNING!
¤ Masters»
¤ Vattengympa» 
¤ D-gr. inbj» 
¤ Simlinjen»
   schema, kalender»

Klicka logoKlubbklädessidan» 

Säffle SS´Sponsorer
Bli SPONSOR - teckna avtal»
Stöd SSS när du spelar hos Svenska Spel. Då bidrar du till att SSS får en slant. Tack!
 
http://www.askas.se/


Spela BINGO här»

https://susnet.nu/ susnet statistik

Besökare denna vecka

sedan 2004

Postadress:
Säffle SS - Simidrott
Noltorps Gård
66191 Säffle

Kontakt:
Tel: 0702213441
E-post: This is a mailto link

Se all info