Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nils Liedberg Erik Mulikov och Linnéa Bruce Holm utanför Erikdalsbadet i Stockholm.

SUM-SIM Riks - Erik tog 3 medaljer

13 DEC 2021 11:26
SUM-SIM Riksfinal har arrangerats i Stockholm. Klubbar från hela landet var representerade, Säffle SS genom Erik Mulikov och Linnéa Bruce Holm. De gladde stort med personliga rekord på 100% av sina lopp. Erik lyckades ta 3 medaljer.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2021 11:26

LiveTiming  Resultat»   SimidrottsTV.se    Mästerskapssidan    SUM-SIM-sidan»

 Tävlingen är en av de tuffaste simtävlingarna här i landet. Till SM/JSM kan man kvala på vilken tävling som helst under året, till SUM-SIM Riksfinal kan man endast kvala på en Regionsfinal. På Riksfinalen gick alla grenar i 2 heat på 8 banor. Man tävlade i åldersklasserna P/F 13-14, 15 och 16 år. De yngsta i företrädesvist 100-, mellanklassen i 100- och 200- och de äldsta i både 50, 100 och 200-meters-sträckor. Därtill kom längre distanser i frisim och medley samt lagkapper.

211211  P16 200fj 1a Henrik Kraemer LidköpingsGoSS 2a Erik Mulikov SäffleSS 3a Caspian Humble TäbySim Mästerskapssidan b.jpg
  På prispallen efter 200m fjärilsim P16: 1) Henrik Kraemer, Lidköpings GoSS 2) Erik Mulikov, Säffle SS 3) Caspian Humble, TäbySim Foto:Mästerskapssidan

Toppresultat
Erik Mulikov
hade kvalat på sex grenar på Regionsfinalen i Västerås för en månad sedan. Två veckor senare gjorde han en fin debut på SM/JSM och nu lyckades han pricka en perfekt formtopp. Slog personliga rekord på sina samtliga sex lopp. De räckte förutom till framskjutna placeringar, också till ett klubbrekord och fem åldersrekord. Han startade på fredagskvällen med 1500m frisim på tiden 16.43.03, där han tog en silvermedalj. Fantastiskt roligt, inte minst pga att det var åtskilliga år sedan en SUM-SIM Riks-medalj gick till en säfflesimmare. Dagen därpå blev han femma på sprintdistansen 50m fjärilsim med tiden 26,24 och raderade därmed ut Fredrik Wengs klubbrekord från år 2009. Det är en prestation i sig att simma både långdistans och sprint på samma tävling med goda resultat på båda.
På 200m fjärilsim tog han sitt andra silver med tiden 2.11.60, ett pers närmare 4 sekunder.  På 100m fjärilsim kom han för första gången under minuten. Med tiden 58,60 simmade han i mål på en fin femteplats. Erik överraskade också med en sjätteplats på 200m frisim med tiden 1.57.57. På 400 frisim knep han en bronsmedalj med tiden 4.09.04. Åskådarna kunde konstatera att han höll igen i början på de längre sträckorna och hade mera speed än tidigare på slutet av loppen. Själv säger han att han jobbat på detta länge, men det var första gången han vågade använda sig av den taktiken fullt ut.

Linnéa Bruce Holm hade kvalat på 400m medley. När hon mot slutet av tävlingen äntligen fick komma till start satte hon ett pers med hela sju sekunder. Med tiden 5.22,36 avancerade hon från en tolfte till en fin åttonde plats.

Kommande söndag kommer båda att delta i Simsällskapets Klubbmästerskap. I dessa covidtider avstår klubben dock från de traditionella och populära inslagen med lucia och familjelagkapp. Info finns i inbjudan på hemsidan.

211212 ErikM LinnéaBrH  Erikdalsbadet NL klipp NL b.jpg
 Erik och Linnéa utanför Erikdalsbadet i Stockholm. Foto: Nils Liedberg

Skribent: GF
E-post: This is a mailto link

HÄR»  kan du bli  medlem och boka plats på våra aktiviteter. Nu är bokning för vt-22 på gång»
Minisim   öppen  start v4
Simskola öppen
Simschema»
Frågor This is a mailto link
Tekniksim       öppen
start v1 Frågor
This is a mailto link
Vattengympa  öppen start v2
Parasim          öppen start v2 
Anmäl This is a mailto link
/mobil

           Välkommen!
 
  För mer info klicka på
logo   
 
Klubbklädessidan» 

Handlar du på   stadiumSvart.png kan både du och Säffle Simsällskap få bonus eller brukar du köpa t.ex. bingolotter? Tack för att du då väljer att stötta Säffle Simsällskap - det är gratis! Läs hur du gör»

Säffle SS´Sponsorer
Bli SPONSOR -
kontakta This is a mailto link
http://www.askas.se/


Spela BINGO här»

Susnet »

Besökare idag: 

Besökare sedan 2004:

Postadress:
Säffle SS - Simidrott
Brosäter Ekåsen
66192 Säffle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info