Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nils Liedberg Säffles deltagare i SUM-SIM: Linnéa, Erik, Tilde och Ella.

JSM/SUM-SIM äldre och SUM-SIM 16 år

19 JUL 2021 12:16
Fyra 16-åriga säfflesimmare har deltagit ”JSM/SUM-SIM äldre & SUM-SIM 16år”, som arrangerats i Kungsbacka i 3 dagar. Deltagarna kom från drygt 70 klubbar. Trots värme och coronarestriktioner lyckades de komma på 2 sjundeplatser och slog 7 klubbrekord
  • Uppdaterad: 19 JUL 2021 12:16

LiveTiming resultat»    Simidrotts-TV»     Mästerskapssidan»

Efter att ha varit inställt 2020 blev det ett Svenskt UngdomsMästerskap i SIMning, SUM-SIM , på lång bana i år, men endast för de äldsta. Tävlingen omfattade JSM/SUM-SIM äldre & SUM-SIM 16 år i Kungsbackas nya långbanebassäng inomhus.   Den arrangerades endast i år för att ingen åldersklass ska missa sitt sista ungdomsmästerskap på grund av pandemin och en ny tävlingsplanering. 13-15-åringarna fick nöja sig med Riksmästerskap, som arrangerades på ett tiotal platser.

Det blev ett speciellt SUM-SIM för de som hade kvalificerat sig. Loppen simmades i direktfinal utan publik.  Endast damer eller herrar schemalades på tävlingspassen. Allt för att få färre personer i simhallen samtidigt.

210718 simmarna ser loppen LBH b.jpg
I väntan på sina lopp fick deltagarna se sina kompisar simma på en skärm utomhus. Foto: Linnéa Bruce Holm

Tufft program

Erik Mulikov hade kvalificerat sig i sju grenar. De fick alltså simmas på tre i stället för 6 tävlingspass. Till följd av detta fick Erik endast en gren mellan loppen på 200m fjärilsim och 1500m frisim. Det blev klubbrekord på fjärilsimmet med tiden 2.28,03. Förmodligen hade han inte heller återhämtat sig helt från 100m fjärilsim, när han simmade 800m frisim. Även här kunde han notera ett klubbrekord på fjärilsimmet med tiden 1.02,15 och fick dessutom en top-10 placering. Däremot blev det ett personbästa med hela 10 sekunder och klubbrekord på 400m frisim efter att kort dessförinnan simmat 50m frisim, där han också persade.  Det nya klubbrekordet lyder nu på 4.28,10 och gav en fin sjundeplats.

210718 Start 50br LinnéaBrH bana3 ES b.jpg
Linnéa startar på bana 3 på 50m bröstsim med en reaktionstid på endast +0.57 sekunder. Foto:Ella Sjöbom

Ella Sjöbom nådde sin hitintills högsta FINA-poäng, utmärkta 628 poäng, på 50 meter frisim med tiden 27,63 sekunder. Det räckte till en fin sjundeplats och klubbrekord. Utan coronaanpassningar hade det tillkommit en finalsimning med möjlighet till ytterligare förbättring. Klubbrekord slog hon även på 50 meter fjärilsim och 100m frisim med tiderna 31,35 respektive 1.02,57.  Tilde Halldan föredrar längre distanser och startade på 400m frisim.

Linnéa Bruce Holm slog klubbrekord på 50m bröstsim med tiden 37,13. Sin bästa placering och högsta FINA-poäng fick hon dock på 200m medley, där hon imponerade med att kunna simma både rygg- och bröstsim lika bra.

210718 simmarna ser loppen LBH b.jpg
 I väntan på sina lopp fick deltagarna se sina kompisar simma på en skärm utomhus. Foto: Linnéa Bruce Holm

Nu väntar ett välförtjänt sommaruppehåll för såväl de aktiva som tränarna Nils Liedberg och Tomas Locken.

210718 Säffles mästerskapssimmare syns NL.jpg


 

 

Årets upplaga av Simsällskapets Mästerskapströja.   Foto: Nils Liedberg

Skribent: GF
E-post: This is a mailto link


HÄR»  kan du bli  medlem och boka plats på våra aktiviteter
Öppet för bokning 
se artikel»
boka köplats om fullt
Simskola         schema  &
Teknikskola   
kalender »
Vattengympa
Parasim anmäl via e-post/mobil

        Välkommen!
 
  För mer info klicka på
logo   
 
Klubbklädessidan» 

Handlar du på   stadiumSvart.png kan både du och Säffle Simsällskap få bonus eller brukar du köpa t.ex. bingolotter? Tack för att du då väljer att stötta Säffle Simsällskap - det är gratis! Läs hur du gör»

Säffle SS´Sponsorer
Bli SPONSOR -
kontakta This is a mailto link
http://www.askas.se/


Spela BINGO här»

Susnet »

Besökare idag: 

Besökare sedan 2004:

Postadress:
Säffle SS - Simidrott
Brosäter Ekåsen
66192 Säffle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info