Hoppa till sidans innehåll
Foto: Khamida Mulikova Erik med diplom och blommor efter att ha mottagit ett stipendium ur Torsten Nilssons Minnesfond.

Stipendier till Erik och Ida. Grattis!

16 JUN 2021 18:48
Simsällskapets Erik Mulikov och Ida Lithner har fått var sitt stipendium ur Torsten Nilssons Minnesfond för berömliga idrottsprestationer. De 10 000 kronorna kommer väl till pass för de båda simidrottande ungdomarna. I höst ska
  • Uppdaterad: 16 JUN 2021 18:48

Erik börja på ett NIU gymnasium med simning i Jönköping, medan Ida fortsätter med sina naturvetenskapliga gymnasiestudier i Åmål.

ST210619d2s12»           NIU = Nationell IdrottsUtbildning               

Torstens Nilssons minnesfond

Från kommunens hemsida om stipendier ur Torsten Nilssons Minnesfond    https://www.saffle.se/uppleva-och-gora/ung-i-saffle/fonder-och-stipendier.html 

Stiftelsens ändamål är att varje år dela ut två priser eller stipendier till ungdomar bosatta inom kommunen. Berättigade till priser eller stipendier ska vara ungdomar som t ex:

  • Genom rådigt ingripande förhindrar en olycka eller dennas utbredning.
  • I ett tidigt skede förhindrar skada på person och egendom, genom eget föredöme tar väl vara på sina kamrater,
  • Åsidosatt egen bekvämlighet för hjälp till vårdbehövande,
  • I skolan visar framgång i studier och tillråds fortsatt utbildning,
  • Utfört berömlig idrottsprestation eller
  • Visar stora anlag för sång och musik med intresse för vidare utbildning.

 
Eriks idrottsprestationer

Erik har simtränat sedan han var 5 år. Genom idog träning har han utvecklats till en av Värmlands toppsimmare med 200m fjärilsim som specialitet, men är också en duktig medel- och långdistanssimmare, dvs på 200, 400, 800 och 1500m frisim, bl.a. segrade han på 1500m frisim på elittävlingen Wadköpingsdoppet i Örebro i oktober 2020. På 200m fjärilsim är han klubbens snabbaste 15-åring någonsin. Han har kvalificerat sig och deltagit i Svenska Ungdomsmästerskapen på lång bana, SUM-SIM (50m) och SUM-SIM Riksfinal på kort bana, verkligt tuffa tävlingar, tyvärr ställdes båda in under det gångna året. 2019 gjorde han på 800m frisim på Riksfinalen en av 14-åringarnas bästa prestationer i FINA-poäng räknat på alla simsätt. Nu satsar han på sommarens SUM-SIM, 16-18  juli, i Kungsbacka för de äldsta ungdomarna.

Han har på de få tävlingar, som arrangerats med begränsat deltagarantal tagit hand om 8 av klubbrekorden på lång bana i frisim, fjärilsim och medley. Det visar att han tränat bra och utvecklats även under ”pandemiåret”, där kanske största prestationen är att ha behållit motivationen för upp till sju träningspass à 2 timmar i veckan.

Idas idrottsprestationer

200125 800fr  F16 1a IdaL klipp.jpg
Ida efter seger på 800
Foto:C.Sörqvist jan-20
 

Ida började, liksom Erik träna simning tidigt, och tränar idag en normalvecka 5-6 pass. Hon har hittills kvalificerat sig för samtliga SUM-SIM (Ungdoms-SM) som genomförts de senaste åren, vilket är 2 ggr/år (lång resp. kort bana). Kvalgränser är tuffa, exempelvis på inomhusmästerskapen är det bara de 16 bästa i resp ålder och gren som får vara med. Vid flera tillfällen har Ida presterat bra resultat på dessa tävlingar, exempelvis vid senaste SUM-SIM (50m) 2019 (2020 genomfördes inga) kom Ida på 4:e plats bland 15 åringar på 100m ryggsim och 5:e plats på 800m frisim. För 2019 har Ida flera topp 10-placeringar i olika simgrenar i statistiken över snabbaste lopp under året i 15-årsklassen. För 2020 genomfördes endast ett fåtal tävlingar i början på året.  Förutom bra placeringar på SUM-SIM har Ida genom åren många medaljer från tävlingar runt om i Sverige av hög klass. 

Som kuriosa kan också nämnas att Ida fortfarande har åldersrekordet för 11-åringar på 100 ryggsim på Nordiska Ungdomsssimspelen (NUSS), en av de största ungdomstävlingarna i Sverige. Denna tävling har anordnats sedan 2001 och Ida är alltså den 11-åring som simmat 100 m rygg snabbast där.  Idag innehar hon klubbrekorden i Säffle SS på 50 och 100m ryggsim på lång bana och 50m ryggsim på på kort.

Ida är en tjej som tänker på gruppens bästa, vare sig det är simning eller skola. Hon strävar alltid efter att försöka få med så många som möjligt i gruppen, ingen ska känna sig utanför.

Skribent: GF
E-post: This is a mailto link


HÄR»  kan du bli  medlem och boka plats på våra aktiviteter
Öppet för bokning 
se artikel»
boka köplats om fullt
Simskola         schema  &
Teknikskola   
kalender »
Vattengympa
Parasim anmäl via e-post/mobil

        Välkommen!
 
  För mer info klicka på
logo   
 
Klubbklädessidan» 

Handlar du på   stadiumSvart.png kan både du och Säffle Simsällskap få bonus eller brukar du köpa t.ex. bingolotter? Tack för att du då väljer att stötta Säffle Simsällskap - det är gratis! Läs hur du gör»

Säffle SS´Sponsorer
Bli SPONSOR -
kontakta This is a mailto link
http://www.askas.se/


Spela BINGO här»

Susnet »

Besökare idag: 

Besökare sedan 2004:

Postadress:
Säffle SS - Simidrott
Brosäter Ekåsen
66192 Säffle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info