Hoppa till sidans innehåll

UGP3+E.Sprint -15 medaljer och 21 klubbrekord

07 MAR 2020 13:31
260 simmare från 24 klubbar deltog i Eskilstuna på den sista UGP-tävling 2019-2020, som arrangerades samtidigt på 5 orter i Sverige. Tävlingen gick i 50-meters bassäng på 10 banor. De 6 säffledeltagarna gladde med 15 medaljer, varav 4 guld, och många
  • Uppdaterad: 07 MAR 2020 13:31

nya klubbrekord. 
                   Fotografer:  Eva Orban, Eva Halldan och Christian Sörqvist
 LiveTiming   Resultat_UGP3 2019-2020_50m .pdf      Resultat_EskilstunaSprint_2020.pdf   
   Klubbrekord på lång bana»             Eskilstuna Simklubb»

Ungdoms-GP ska ge simmarungdomar i Sum-Sim-ålder och precis däröver möjlighet att simma fler och längre distanser. Efter tre UGP-tävlingar, två i kort bana och en i lång bana, koras de 3 bästa simmarna nationellt i varje åldersklass. På varje distans samlar simmaren platspoäng utifrån en central UGP-ranking.

Långbaneträning märks
De sex säfflesimmarna i Eskilstuna slog personrekord i nästan 80% av  sina  starter, ett fint resultat. Att de inte tävlat på lång bana sedan juli förra året visar på en positiv utveckling under året. Säkerligen bidrog även den regelbundna träningen på lång bana i nya simhallen till de många personliga rekorden.


 Start på 200m frisim. Tilde, bana 1, slår här första klubbrekordet på lång bana på damsidan. Foto: Eva H.

21 klubbrekord på lång bana
Simförbunden på olika nivåer noterar som bekant rekord på både lång och kort bana. Simsällskapet, som hittills bara noterat ålders- och klubbrekord på kort bana, följer sedan nyår Simförbundens praxis och noterar klubbrekord även på lång bana. Då rekord aldrig registreras retroaktivt kunde hela 21 nya klubbrekord registreras efter tävlingen.

Långdistanssimmarna Erik Mulikov, P15, och Hugo Koivumäki, P16, tog efter väldisponerade lopp båda seger i var sin klass på 800m frisim. Erik kallades ofta till prispallen, speciellt på längre frisimsdistanser och fjärilsim. På tuffa 400m medley klarade han ett silver. Totalt fick han 3 guld, 3 silver och svarade för 6 klubbrekord. Hugo fixade även ett silver på 400m frisim och klubbrekord på 200m ryggsim.


 Väntan på nästa lopp.                  Foto: Christian Sörqvist

Tuffa distanser
Tilde Halldan, F15, lyckades slå personliga rekord i sina samtliga starter, varav tiderna på fem frisimsdistanser och på 400m medley kunde noteras som klubbrekord. På sitt första lopp på 400m medley  överraskade hon dessutom med att ta bronsplatsen. Brons fick hon också på 100 och 800m frisim.  Linnéa Bruce Holm i samma klass belönades med silver för sitt lopp på 200m ryggsim, där tiden också blev nytt klubbrekord. Som ende i säfflegänget startade hon på samtliga bröstsimsdistanser och kunde registreras som klubbrekordinnehavare även där. Amanda Orban satte personliga rekord på samtliga frisimsimslopp. Största förbättringen gjorde hon på 400m frisim, där hon nu har bättre tid än på kort bana.  Ebba Locken, F14, gladde med brons på 100 och 200m ryggsim. Hon tog hon klubbrekorden på 50 och 100m på såväl ryggsim som fjärilsim.

Eskilstuna Sprint
Eskilstuna Simklubb hade valt att samtidigt arrangera en egen tävling, Eskilstuna Sprint, med en 50m-sträcka i slutet på varje pass. Medaljer delades ut till de tre främsta i åldersklasserna 13-14, 15-16 samt 17-18 år. Säffles enda medalj gick till Ebba genom silverplats på 50m ryggsim på tiden 34,44 sekunder.

Redan kommande helg deltar dessa simmare i långbanetävlingen Västerås Meet.

 
 Säffle SS och Åmåls SS peppade varandra vid en gemensam samling på fredagkvällen. Foto Eva H.

Skribent: GP
Epost: This is a mailto link


HÄR»  kan du bli  medlem och boka plats
/anmäla dig till våra aktiviteter (se menyn)
¤ ABCD»       tränar
¤ Masters»   tränar
¤ Vattengympa»  inställd t.v.
¤ Simlinjen»  schema»  pausad»
  
Klicka logoKlubbklädessidan» 

Säffle SS´Sponsorer
Bli SPONSOR - teckna avtal»
Stöd SSS när du spelar hos Svenska Spel. Då bidrar du till att SSS får en slant. Tack!
 
http://www.askas.se/


Spela BINGO här»

https://susnet.nu/       

Besökare totalt:

Besökare denna vecka:

Besökare online:

Postadress:
Säffle SS - Simidrott
Noltorps Gård
66191 Säffle

Kontakt:
Tel: 0702213441
E-post: This is a mailto link

Se all info